Na upał wypij arbuza!

embed_QyzmlnZMyrMxuQB1H133hwWQonx3fQzz

         To świetny koktajl na upał! Same świeże owoce, które dosłodziłam delikatnie fruktozą do smaku i uzupełniłam kruszonym lodem.Świetnie orzeźwia i nawadnia. Na wieczór śmiało można podać z alkoholem. Mniam! :)

                                  

      KOKTAJL OWOCOWY W ARBUZIE

  • Arbuz- 1/2 malutkiego
  • Truskawki- 1 i 1/2 szklanki
  • Brzoskwinie- 3
  • Pomarańcza- 1
  • Fruktoza/inna substancja słodząca- ok.4 łyżki (do smaku)
  • Mięta świeża- ok.5 listków
  • Lód kruszony

          * W wersji z alkoholem polecam Bacardi Breezer Watermelon :)

            Arbuza wydrążamy. Wyjmujemy pestki. Odlewamy sok. Miksujemy z resztą owoców i miętą. Dodajemy fruktozę do smaku. Przelewamy z powrotem do wydrążonego arbuza. Uzupełniamy kruszonym lodem.

                                          

                                                                  
                                                                             

Kaloryczność:
Arbuz:100g=30 kcal
Brzoskwinia:100g=40 kcal
Truskawki:100g=27 kcal
Pomarańcza:100g=45 kcal; 1 owoc=105,75 kcal
Fruktoza:100g=400 kcal

  • piękna misa! zrobię w przyszłości na przyjęcie pod chmurką:)

    • Tak, na przyjęcie pod chmurką w sam raz! :)

  • wygląda zabójczo!

  • Ale kusisz!

  • Wow… Przypomniałaś mi czasy „młodości”:) Szpikowaliśmy arbuza alkoholem a później go zjadaliśmy;) Było wesoło:)

  • Popieram ,pycha !

  • Coś mi się zdaje, że to będzie mój imprezowy hicior tego lata ;) Prosty, fajny i skuteczny ;)