ŁAWKA.

PB050202.1

    POSŁUCHAJ —>

Takie mam jakieś swoje skojarzenie ławki z gruszką ;) Leżało kilka w kuchni, ale nie miały ładnej skórki, więc uznałam, że muszę je obrać żeby miały bardziej apetyczny wygląd. Wszystko trwało nie dłużej jak 20min. w przeciągu których zajęłam się jeszcze czymś innym i z ciepłym pucharkiem wybiegłam do ogrodu okupować ławkę. Cudownie :)

MIODEM OBLANA A Z SEREM I MIGDAŁAMI PODANA GRUSZKA UPAROWNA.
  • 1 gruszka- obraną trzeba pokroić na ćwiartki, oczywiście z wykrojonym ogryzkiem i włożyć do parowaru na ok. 10, jeśli jest zielona i twarda to nawet na 15 min.
  • Kilka migdałów
  • Miód płynny- ok.3 łyżek
  • Ser pleśniowy błękitny- kroimy w kostkę. Ja zawsze próbuję najpierw sobie jak bardzo jest ostry i wg. tego dodaję, bo można łatwo przesadzić.
          Ugotowaną gruszkę przekładamy w pucharek. Wsypujemy migdały i posypujemy serem. Wszystko polewamy miodem. Uwielbiam!
          Kaloryczność:
  • *Gruszka: 100g= 58 kcal
  • Migdały:100g=604 kcal, 30g(1 garść)= 180 kcal
  • Ser pleśniowy błękitny:100g=360 kcal, 30g=107 kcal
  • Miód: 100g= 320 kcal, 1 łyżeczka= 40 kcal
  • za taką ławkę, a najpierw ogród dałabym się pokroic :| Ach, no i uwielbiam gruszkę z lazurem. Połączenie słodyczy z intensywnym smakiem sera. Cudo na ziemi

  • zgadzam się,choć muszę przyznać, że do lazura musiałam się przekonać, za to dziś go uwielbiam a szczególnie w takich połączeniach :)